Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

IZVRŠNI ODBOR NSZDK

 

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA NSZDK 12.05.2016. godine

 

U prostorijama Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog Kantona, dana 12.05.2016. godine održana XXVI sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza Zeničko – dobojskog kantona.

 

Na dnevnom redu između ostalog bio je i izvještaj o učešću kantonalne reprezentacije u KUP-u Regija. Savez je učinio maksimalne napore na obezbjeđenju uslova za pripreme i nastup u KUP-u regija. Utakmica prvog kola sa selekcijom Područnog fudbalskog Saveza Istočno Sarajevo odigrana je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Izvršni odbor donio zaključak za pokretanje disciplinskog postupka protiv klubova i igrača koji se nisu odazvali na poziv selektora Amaterske reprezentacije NSZDK.

Takođe usvojena je i informacija o takmičenju i suđenju u Kantonalnoj i omladinskim ligama kao i dva kola seniorskog kupa NSZDK.

 

U skladu sa Mapom puta NS/FS BiH utvrđene procedure za održavanje izborne Skupštine NSZDK. Utvrđen rok 20.juna 2016. godine, do kada se klubovi dužni uskladiti statute sa Statutom Saveza i održati svoje skupštine na kojima će predložiti kandidate za izbornu Skupštinu.

Nogometni Savez Zeničko-dobojskog Kantona postao je bogatiji za još jedan klub a to je ženski nogometni klub Visočica iz Visokog.