Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

PREMIJER BAŠIĆ PRIMIO DELEGACIJU NOGOMETNOG SAVEZA ZDK

 

 

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić upriličio je prijem za delegaciju Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, čija je Amaterska reprezentacija prošlog mjeseca osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj Grupi 1 i izborila plasman na završni turnir UEFA KUP-a Regija 2022/23.

Predsjednik NSZDK Muris Jabandžić, selektor Bećir Mehanović, igrač Harun Šabić i generalni sekretar NSZDK Safija Mahmić prenijeli su premijeru Bašiću, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahiji Kozliću i ministru pravosuđa i uprave Nebojši Nikoliću, dojmove sa utakmica u grupi u kojoj su se, pored Amaterske reprezentacije NSZDK, takmičile selekcije iz regija Škotske, Izraela i Gruzije.

Premijer Bašić je čestitao ovaj historijski uspjeh amaterskog nogometa u ZDK, kao i odličnu organizaciju kvalifikacionog turnira UEFA KUP-a Regija, rekavši da je to odlična promocija ZDK-a i BiH.

Predstavnici Nogometnog saveza ZDK zahvalili su Vladi ZDK na dosadašnjoj podršci, kao i podršci organizaciji održanog UEFA KUP Regija, koja je dobrim dijelom pomogla da se Amaterska reprezentacija NSZDK plasira među osam najboljih selekcija regija u Evropi.