Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Amaterska reprezentacija NSZDK

30.03.2022. godine

Odigrana je utakmica I kola KUP-a Regija Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u okviru grupe “C”, gdje je Reprezentacija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona igrala sa Reprezentacijom Fudbalskog saveza Istočno Sarajevo. U interesantnoj utakmici uvjerljivu pobjedu je slavila selekcija  Nogometnog saveza ZDK 5:1.

Selekcija NSZDK bila je sastavljena od igrača: NK Stupčanica, NK Bosna, NK Čelik, NK Moševac, FK Borac, NK Krivaja, NK Natron i NK Nemila.

U 13. minuti gosti su golom Nemanje Lukića došli do vodstva 0:1. U 40. minuti utakmice Faruk Gačan pogađa za 1:1, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Golom Tarika Zukića u 48. minuti NSZDK dolazi do vodstva 2:1. Nakon toga nastavili su se napadi selekcije NSZDK, koja do novog gola dolazi u 67. minuti golom Mirsada Šijerkića. Karahmetović Munib u 72. minuti pogađa za visokih 4:1, dok je tačku na današnji meč stavio Mirsad Šijerkić u 82. minuti za konačnih 5:1.

U drugom krugu ove grupe „C“, selekcija Nogometnog Saveza ZDK sastaje se sa selekcijom Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona.