Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Skupštiina NSZDK

 

Sinoć je u hotelu “Dubrovnik” u Zenici održana redovna sjednica Skupštine NSZDK. Sjednici su se odazvala 23 od 27 pozvanih delegata. Vrijedi istaći da su kao gosti na sjednici prisustvovali Eldin Baković i Mirsad Drljević ispred Nogometnog saveza FBiH.

 

Dnevni red sastojao se od četiri tačke. Izbor radnih tijela Skupštine, zapisnik sa prošle sjednice NSZDK, izvještaj o radu saveza sa ostvarenim prihodima i rashodima za 2021. godinu, te plan aktivnosti sa planom prihoda i rashoda za 2022. godinu.

 

U uvodnom izlaganju prisutnim delegatima i gostima se obratio i predsjednik NSZDK Muris Jabandžić.

“Preko noći se ne mogu stvari sve riješiti, treba dosta vremena da se mnoge stvari poslože, ali mi od prvog dana radimo naporno i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu. Okrenut  ćemo se više prema klubovima, pomoći, pomogli smo ih finansijski, te smo im podijelili lopte, a nastavit ćemo tako i u narednom periodu. U prvoj godini rada vjerovatno smo imali i grešaka, ali smo i planirali i dosta stvari, tako da mislim da će to biti sve bolje u narednom periodu. Nama je od početka mandata težište odnosno cilj pomoći klubovima u razvoju omladinskog nogometa, pa smo pokušali naći sponzore za to. Na kraju napravili smo jedan zaokret i uradili smo sljedeće. Izvršni odbor NSZDK pronašao je način i sponzore, te će klubovi s našeg kantona neće plaćati za sve mlađe selekcije članarine prema našem savezu. Bez obzira u kojem se stepenu takmiče. Pošto smo mi kantonalni savez, klubovi kantonalne lige ZDK neće plaćati članarinu za klub za 2022. godinu, niti registraciju igrača do 20 igrača po jednoj selekciji. Ženski nogometni klubovi i malonogometni klubovi s našeg kantona neće plaćati članarine za klub i neće plaćati registraciju igrača. Zahvaljujem se ovom prilikom našim sponzorima ili donatorima, to je prije svega Vlada ZDK, zatim firmama Sliško iz Žepča, Madi iz Tešnja, Adriatic- Osiguranje Sarajevo i BH Telecom Zenica. Ovo je sponzorstvo za 2022. godinu, a imamo planove da ovo nastavimo i naredne godine”, kazao je Jabandžić.

 

Delegati su jednoglasno usvojili sve tačke na Dnevnom redu, te su iskazali veliko zadovoljstvo što se po prvi puta u historiji NSZDK desio ovakav pozitivan trenutak podrške u radu.