Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Okupljanje kandidata za pionirsku reprezentaciju NSZDK

 

Proteklog vikenda na Kamberovića polju u Zenici održano je treće okupljanje U-15 nogometne selekcije Zeničko-dobojskog kantona u sklopu priprema za učešće na tradicionalnom turniru pionirskih reprezentacija kantonalnih/županjskih saveza NSFBiH, koje se održava od 24 do 26 augusta na Kupresu.

U prvom i drugom okupljanju koja su održana selektor Asim Hrnjić zajedno sa svojim pomoćnicima Damirom Mujkićem, Amelom Kozlom i Adisom Nurkovićem izvršio je selekciju od 40 igrača, nakon čega je ista skraćena na 20 imena.

Selektor Hrnjić je kazao nešto više o samim pripremama i očekivanjima za turnir pionirskih reprezentacija kantona.

“Dobro se radilo, a do početka samog turnira na Kupresu odigrat ćemo i jednu prijateljsku utakmicu 18. augusta protiv Nemile. Odabrali smo 20 igrača koji će putovati na Kupres, gdje očekujemo da ostvarimo što bolji rezultat. Nezahvalno je prognozirati, ali uvjeren sam da će ovi momci koji su odabrani dati sve od sebe”, ističe Hrnjić.

Igrače su inače predlagali treneri iz klubova, a među njima ima nekolicina veoma interesantnih.

“Mislim da je ovo najbolje što trenutno imamo kada je ovaj uzrast u pitanju. Ima nekoliko interesantnih igrača koji odskaču, ali vidjet ćemo na turniru kako će oni reagovati, ali i ostali. Mislim da mogu napraviti određeni iskorak u svojoj karijeri, ali vrijeme i utakmice će pokazati da li su oni pravi”, kazao je Asim Hrnjić.