Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Custom Image

Posjeta Ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

 

05.05.2021. godine

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić, upriličio posjetu za predstavnike Nogometnog saveza ZDK, u sastavu Jabandžić Muris predsjednik Saveza, Nikolić Nebojša član Izvršnog odbora i Safija Mahmić generalni sekretar. Sastanku je prisustvovao i savjetnik ministra Arnel Kalušić.

Uz obostrano zadovoljstvo, prezentirane su planske aktivnosti NSZDK, kao i implementacija Strategije razvoja sporta ZDK. Primarni cilj i težište rada Nogometnog saveza ZDK je unapređenje razvoja omladinskog nogometa

Predstavnici Saveza su pozitivno ocjenili dokumenat Strategije razvoja  sporta  ZDK 2020-2024 godina, prema kojoj je planiran bolji položaj i uloga granskih  saveza, sa akcentom na razvoj omladinskog nogometa u ZDK. Ta činjenica je posebno važna za Nogometni savez ZDK, koji  ima 1780 registrovanih igrača u omladinskim selekcijama, sa najvećim brojem u selekcijama predpionira i pionira.  

Kao i još jedna od važnih tema, bila je i aktuelni Javni poziv za sufinansiranje sporta za klubove svih nivoa takmičenja.

Projekat NSZDK za razvoj i omasovljenje nogometa u ZDK, putem ligaških takmičenja, ministar Spahija Kozlić je podržao i obećao podršku i pokroviteljstvo resornog ministarstva.  Strateško opredjeljenje  Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, jeste povezivanju i omasovljenje  školskog i takmičarskog  sporta .