Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Custom Image

Saopštenje za javnost

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom učestalih saopštenja i pisanja u sredstvima informisanja i društvenim mrežama, od strane Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, u kojima se iznose neistine i neutemeljeno kritikuju Predsjednik, Generalni sekretar i organi Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, putem saopštenja želimo upoznati javnost o slijedećem.

U postupcima po zahtjevima igrača NK ČELIK Zenica i igrača drugih klubova, nadležna Komisija za status igrača Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, postupala je i postupaće u skladu sa važećim propisima nogometne organizacije, bez obzira na pokušaj pritiska, posebno Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, i njima sličnih pojedinaca.

Neistiniti navodi, laži i verbalni napadi na Predsjednika i Generalnog sekretara Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, neće pokolebati nadležne komisije i organe Saveza da postupaju, rade i donose Odluke u skladu sa zakonom i propisima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Navodi da Generalni sekretar Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog Kantona vrši zloupotrebu procesnih prava i položaja, stavljajući se na stranu NK ČELIK Zenica, odugovlačenjem postupka i probijanjem rokova su temeljno neznanje i gnusna laž davaoca saopćenja, jer ista nije član Komisije za status igrača niti ima nadležnost da odlučuje o predmetnim zahtjevima.

Informišemo javnost da je dana 23.01.2020. godine, Aldin Đidić potpredsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, bez odobrenja ušao u prostorije Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, gdje je na nedostojan i vulgaran način verbalno napao Predsjednika i Generalnog sekretara, nakon čega je reagirala zaštitarska agencija, koja je istog udaljila iz prostorija i o tome je službeno obavješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koje će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

U cilju objektivnog informisanja, želimo upoznati javnost, da su postupci po zahtjevima igrača za raskid ugovora i naplatu potraživanja od NK ČELIK Zenica u toku i da je Komisija za status igrača donijela i donositi će odluke u skladu sa pozitivnim propisima, na koje nezadovoljne strane mogu izjavljivati žalbe, drugostepenom organu.

Otvoreno je pitanje, da li je trenutni Sindikat profesionalnih fudbalera BiH legitimni i transparentni predstavnik koji zastupa fudbalere/nogometaše sa cijele teritorije Bosne i Hercegovine, obzirom da isti još uvijek nisu ostvarili članstvo u međunarodnoj strukovnoj organizaciji.

Na kraju ponavljamo da nas interesne skupine i nedolični pojedinci, neće pokolebati da radimo i postupamo u skladu sa zakonom i propisima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, a sve u cilju da sa zdravim snagama unapređujemo bh nogomet na ovim prostorima, zastupamo i štitimo interese svih igrača i klubova.

Komitet za hitnost NSZDK

04.02.2020. godine