Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Custom Image

IX kolo Kantonalne lige

Derbi susret IX kola Nogometne lige ZDK

NK Proleter- NK Zmaj

Deveto kolo Kantonalne lige donosi još jedan derbi susret. Drugoplasirana ekipa NK Zmaj putuje u goste petoplasiranom NK Proleter. Susret starih sportskih prijatelja bez obzira gdje se igra uvijek donosi kvalitetnu i zanimljivu igru. I za nedjeljni duel iz oba tima najavljuju dobru igru.

Ekipa NK Zmaj u dosadašnjem dijelu lige prikazuje odlične igre. U posljednjih godinu dana nisu osjetili gorčinu poraza na domačem terenu, kao i u proteklih osam kola. Imaju omjer pet pobjeda i tri remija i 18 bodova.

„Prošle godine nismo imali podršku lokalne zajednice i sponzora i ostali smo bez Druge lige. Ostali smo sa smanjenim rosterom igrača njih ukupno 15. Imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, i koja iz kola u kolo igra sve bolje. Idemo u Makljenovac sa ambicijama da ostvarimo povoljan rezultat.“, izjavio je trener NK Zmaj, Mirzet Hindija.

Na drugoj strani domaćin NK Proleter Makljenovac trenutno je petoplasirana ekipa sa 10 bodova.

„Imamo problema sa realizacijom. Igramo dobro i angažovano ali nas neće gol. Nadam se da će i naši napadači proraditi i uz malo više sportske sreće možemo do boljih rezultata. Za narednu utakmicu bićemo oslabljeni za dvojicu nogometaša, zbog kartona, ali sam ubjeđen da će momci pružiti maksimum pred domačom publikom. Naše sportske prijatelje ćemo ugostiti na najbolji mogući način.“ poručio je pred utakmicu Zoran Topalović, tajnik NK Proleter Makljenovac .

Utakmica IX kola Kantonalne lige NK Proleter –NK Zmaj igra se u nedjelju 23. oktobra od 14,30 minuta.