Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Izvršni odbor NSZDK XXVII sjednica

 

23.06.2016. godine

Održana redovna XXVII sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog kantona. Usvojeni su izvještaji o takmičenju i suđenju na ligama kojima rukovodi Savez, za takmičarsku 2015/16 godinu, sa generalnom ocjenom da je takmičenje i suđenje provedeno u skladu sa propozicijama NSZDK.

U Nogometnom Savezu Zeničko-dobojskog kantona nedavno je završeno ligaško i KUP takmičenje. Pobjednik Kantonalne lige je NK Zmaj Buzić Mahala, a pobjednik KUP-a je NK Nemila Nemila.

Usvojene su izmjene u Propozicijama za takmičenje Kantonalne i omladinskih liga, tako da se u sezoni 2016/17. godini u Nogometnom savezu ZDK u svim takmičenjima kojima rukovodi savez uvodi informatički COMET sistem. Predhodno će se obaviti stručno usavršavanje službenih lica i predstavnika klubova. Dana 20.06.2016. godine istekao je rok klubovima za dostavljanje aplikacija kandidata za organe i tijela saveza, na sva tri nivoa organizovanja.                                                                                                                                                                                                                                                                   Naredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza ZDK biće održana za dvije sedmice kada će se odrediti i tačan datum održavanja Izborne skupštine NS ZDK.

Za disciplinskog sudiju Druge lige „Centar“ predložen je Meho Alibašić iz Zenice.