Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

KUP Regija NS/FS BiH – I kolo

 

Kup Regija I kolo NS Zeničko dobojskog kantona – PFS Istočno Sarajevo 0-1
Trening centar NFSBiH, Zenica 20.04.2016.
Sudija: Mirza Tičić (Sarajevo), A1:Moamer Čaušević (Sarajevo), A2:Sanel Herceglija (Sarajevo), Semir Sarajkić (Sarajevo).

NS Zeničko dobojskog kantona: Mehić, Rakić, Muharemović, Hasanbašić, Mujkanović, Ćatić, Tadić, Muhamed Mehić, Huskanović, Vehabović, Fejzić
Rezerve: Bejzić, Hamzić, Čančar, Mujanović, Kovačić, Muratović, Bedak.
Selektor: Mirnes Buza
65'min. Mu. Mehić – Kovačić
81'min. Huskanović – Muratović

PFS Istočno Sarajevo: Divčić, Blažić, Koprivica, Ćeha, Urta, Živković, Tošović, Rosić, Lalović, Vitković, Moćević.
Rezerve: Pajević, Obrad, Tešanović, (Nešković 64min), Arbinja (56min), Nerić, Đokić (45min).
Selektor: Milan Renovica.
45'min. Živković – Đokić
56'min. Lalović – Arbinja
64'min. Močević – Nešković

 

Prvo poluvrijeme utakmice prvog kola Kupa Regija između slekecije Zeničko dobojskog kantona i Područnog Fudbalskog Saveza Istočno Sarajevo proteklo je bez izglednih prilika, igralo se većinom na sredini terena. U nastavku susreta nešto bolja ali i agresivnija igra. U 62. Minuti najbolja prilika za goste iz Istočnog Sarajeva kada je Vitković šutirao sa ivice šesnaesterca a odličnom intervencijom Miralem Mehić „izvadio“ loptu ispod prečke domaćina. Samo dvije minute kasnije Muhamed Mehić je oprobao šut koji teškom mukom brani Divčić, da bi ubrzo nakon toga napustio igru. U 71 minuti Vehabović je sjajno prigrao odbranu gostiju ali se u nije najbolje snašao Ćatić koji šalje loptu preko gola Divčića. Ni u 83. Minuti nakon asistencije Muratovića domaći nisu uspjeli pogoditi, neprecizan je bio Vehabović. Nakon toga uslijedio je brz kontranapad gostiju ali Arbinja šutira preko gola.U 88 minuti domaći su imali možda i najbolju priliku kada je nakon gužve u kaznenom prostoru Arbinja zamalo postigao autogol, da bi na odbijenu loptu od natrčao Vehabović čiji šut zaustavlja Divčić. Minut kasnije stigla je kazna za neiskorištenu priliku, nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Stefan Arbinja koji u gornji desni ugao šalje loptu koju je golman Mehić samo pogledom ispratio i postavlja konačnih 0-1.