Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

Skupština NSZDK 2016. godina

 

U prostorijama Nogometnog saveza ZDK dana 29.03.2016. godine održana je redovna sjednica Skupštine NS ZDK kojom je predsjedavao predsjednik Muhamed Begagić, a kojoj je prisustvovalo 24 od 29 delegata i gosti Generalni sekretar NS F BiH Eldin Baković, članovi Izvršnog odbora NS F BiH Suad Spahić i Hamdo Spahić.

Prije sjednice Skupštine održana je i sjednica Izvršnog odobra NS ZDK. Na početku zasjedanja odana je počast nedavno preminulim sportskim radnicima iz Zavidovića i članovima saveza Vildanu Hamdičeviću i Veselinu Nakiću, a kao uvod u sjednicu prikazan je i prigodan video materijal o aktivnostima NS ZDK u proteklom periodu.

Na sjednici Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona usvojeno slijedeće:

  • Izvještaj o radu Saveza i ostvarenim prihodima i rashodima za 2015. godinu
  • Plan rada i Plan prihoda i rashoda Nogometnog Saveza ZDK za 2016. godinu
  • Odluka o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine Nogometnog saveza ZDK
  • Informacije o trenutnom stanju takmičenja Druge lige „Centar”

U sklopu informacije o trenutnom stanju takmičenja Druge lige „Centar“, data je podrška zaključku NS F BiH da se što prije okonča postupak utvrđivanja činjenica kod izricanja disciplinskih kazni Druge lige „Centar“ u jesenjem dijelu sezone 2015/2016.g. i da se primjeni jedinstven aršin za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove u takmičenju Druge lige Centar.