Dobrodošli na stranicu Nogometnog Saveza ZDK

PRVO OKUPLJANJE AMATERSKE REPREZENTACIJE NS ZDK

U sklopu planiranih aktivnosti Amaterske reprezentacije NSZDK, za učešće u takmičenju KUP-a regija NS/FS BiH, Izvršni odbor Nogometnog Saveza ZDK, na sjednici održanoj 07.marta  prihvatio je Plan rada Stručnog štaba, prema kojem se za prvo okupljanje kandidata pozivaju po jedan igrač iz klubova Kantonalne lige, a ostali kandidati iz klubova Druge lige.

 

Prvo okupljanje kandidata održano je juče 15.marta u Zavidovićima na stadionu NK Krivaja. Selektor kantonalne reprezentacije Mirnes Buza i trener Dino Mačak pozvali su ukupno 25 igrača. Do početka takmičenja u Kupu Regija, selektor Mirnes Buza planirao je još najmanje tri okupljanja i testiranja igrača kao i odigravanje kontrolne utakmice 24.marta. Zbog povreda izostao je dolazak nekoliko igrača a umjesto njih će za naredno testiranje biti pozvana trojica ili četvorica novih nogometaša.

Nakon jučerašnjeg okupljanja u Zavidovićima selektor Kantonalne reprezentacije Mirnes Buza između ostalog izjavio je sljedeće:“Zadovoljan sam jučerašnjim odzivom igrača i testiranjem. Nogometni savez Ze-do kantona uložio je maksimalne napore kakao bi imali što bolje uslove a posebnu zahvalnost dugujemo domačinima iz NK Krivaja. Iako imamo kratak period za pripreme uvjeren sam da ćemo dostojno predstavljati NS ZDK na Kupu Regija.“