mobile logo

Share

U sklopu planiranih aktivnosti Amaterske reprezentacije NSZDK, za učešće u takmičenju KUP-a regija NS/FS BiH, Izvršni odbor Nogometnog Saveza ZDK, na sjednici održanoj 07.marta  prihvatio je Plan rada Stručnog štaba, prema kojem se za prvo okupljanje kandidata pozivaju po jedan igrač iz klubova Kantonalne lige, a ostali kandidati iz klubova Druge lige.

 

Prvo okupljanje kandidata održano je juče 15.marta u Zavidovićima na stadionu NK Krivaja. Selektor kantonalne reprezentacije Mirnes Buza i trener Dino Mačak pozvali su ukupno 25 igrača. Do početka takmičenja u Kupu Regija, selektor Mirnes Buza planirao je još najmanje tri okupljanja i testiranja igrača kao i odigravanje kontrolne utakmice 24.marta. Zbog povreda izostao je dolazak nekoliko igrača a umjesto njih će za naredno testiranje biti pozvana trojica ili četvorica novih nogometaša.

Nakon jučerašnjeg okupljanja u Zavidovićima selektor Kantonalne reprezentacije Mirnes Buza između ostalog izjavio je sljedeće:“Zadovoljan sam jučerašnjim odzivom igrača i testiranjem. Nogometni savez Ze-do kantona uložio je maksimalne napore kakao bi imali što bolje uslove a posebnu zahvalnost dugujemo domačinima iz NK Krivaja. Iako imamo kratak period za pripreme uvjeren sam da ćemo dostojno predstavljati NS ZDK na Kupu Regija.“

 

 

UK betting sites, view full information Best UK betting sites bookamkers